Non-ferro recycling

Coolrec is eveneens gespecialiseerd in het recyclen van non-ferro metalen, oftewel niet magnetische metalen. Aluminium is daar een voorbeeld van. 

Deze non-ferro metalen komen vrij bij het shredderen van auto's, bruin- en witgoed en elektr(on)ische apparatuur. Maar de grootste stroom non-ferro's die we afnemen, komt van de verbranding van restafval: afval dat nog niet wordt of kan worden gescheiden.

Non-ferro_1

Ook na verbranding kan er via recycling nog waarde aan worden gegeven. De assen die resteren na verbranding, bevatten namelijk metalen die door gespecialiseerde recyclingbedrijven worden opgewerkt in verschillende stromen. Een van deze stromen zijn de non-ferro metalen. Wij recyclen en verkleinen deze verder via een flotatielijn (drijfzinkinstallatie). Essentie van de techniek is dat we via het verzwaren van het water de zware metalen, zoals koper en brons, laten afzinken, terwijl de lichte blijven drijven.
Na verdere opwerking en zuivering leveren we de lichte metaalsoorten aan aluminiumsmelters. De zware metalen gaan naar verschillende afnemers. 

Vraag een offerte aan

Wilt u weten wat Coolrec voor u kan betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen